About Me

My photo
pasir gudang, johor, Malaysia
i just do what the voice inside my head tell me to do...so...let's do it..

Saturday, May 28, 2011

nyirap dengan junior

aq ni student PROGRAM DUE TAHUN (PDT),,  tepat 28 jun 2010 aq di tempatkan di KOLEJ MATRIKULASI JOHOR.. even tough aq tak pernah sekolah asrama,, tp alhamdulillah aq bole berdikari sendiri tanpe org lain.. di sebabkan pointer aq lepas mase PDT sem lps,, aq dapat melanjutkan pelajaranku ke PROGRAM SATU TAHUN (PST).. alhamdulillah aq bersyukur sangat-sangat!! ye la.. sape tak takut tak lepas kan? nanti tak pasal-pasal kene pulang elaun.. ==' takot!!!!

tahun ni,, 23 mac 2011,, aq telah mendpt offer utk ke KMJ sbg pelajar PROGRAM SATU TAHUN (PST).. yang aq pelik sgt-sangat tu,, aq n kawan-kawan aq yang PDT tu da taw da cm ne idop kat KMJ pon kne orientasi,, so,, nk tak nak,, kitorang ikotkan aje lah... sabo je lah~

nyirap dengan junior a.k.a. student baru,, nape ek?? nak taw?? ni antare soalan daripade junior yang tak idop kat asrama dekat senior a.k.a. aq and kawan-kawan seperjuangan aq!!

  1. akak oh akak,, adek nak tanye.. baju ni nak basoh ari-ari ke,, nak kumpol seminggu??
  2. akak ok akak,, itew nak tanyew akak.. kalaw tulisan carm itew ni,, nak gune buku baperw bayak erk??? takut la!!! takut tak muat nak tulis dalam buku..
  3. akak oh akak,, itew nak tanyerw,, buku rujukan brapew ingget???
  4. akak,,, kat KMJ,, bole pakai selendang tak?? ke bole pakai tudong bawal je???
  5. kat KMJ kan kak,, law pakai baju selain baju kurong bole??? itew mencik la pakai baju kurong!!! =='

ko tak pelik ke ngan soalan-soalan yang merapu cm ni??? nak taw aq jawab ape?? meh tengok ni!!!

  1. akak oh akak,, adek nak tanye.. baju ni nak basoh ari-ari ke,, nak kumpol seminggu??
     pe kate ko basuh baju aq skali tiap ari?? ok gak!! 

  2. akak ok akak,, itew nak tanyew akak.. kalaw tulisan carm itew ni,, nak gune buku baperw bayak erk??? takut la!!! takut tak muat nak tulis dalam buku..
    ko nak wat karangan ke ko nak tules nota?? pe kate ko beli buku setebal kamus?? jadi tak de la ko TAKOT ABES BUKU!! jdkan SETEBAL CAMPBELL!!! ok?? =='

  3. akak oh akak,, itew nak tanyerw,, buku rujukan brapew ingget???
    ko ni arap je pandai,, tak pernah beli buku rujukan ke dulu??? rabon terlampau ek?? ko belek la bontot belakang buku tu,, kan ade harge die kat atas bar code tu!! aduhh~

  4. akak,,, kat KMJ,, bole pakai selendang tak?? ke bole pakai tudong bawal je???
    soalan yang bagus.. untuk mendapat kan kelainan yang abadi,, dan di tatap ramai pe kate ko pakai tdong saji?? anggun gitew!! awwww~

  5. kat KMJ kan kak,, law pakai baju selain baju kurong bole??? itew mencik la pakai baju kurong!!! 
    ko tak yah pakai baju kurong,, ko pakai baju oren lengan panjang same ngan mak cik kebun tu,, tak pon ko pakai baju warne pink same ngn janitor.. bole jd anak angkat dorg skali!! ok?? fesyen gitew.. lain dr yang lain!! mesti ko jd HOT!!! awww~
cantek gitew~
HOT giyew!!!

ni sume fact!!! soalan yang di kemukakan macam tak masuk akal.. dulu aq masok KMJ,, tak pernah pon tanye sal ni sume... pelik aq... pehal tah?? manje sgt pon tak bagus ye ADIK-ADIK!! 


p/s: law adek-adek ade persoalan lain,, bole la tanye akak,, akak sudi membantu!! 
=)


6 comments:

LyenaNana said...

haha..

bodoh gilerr..!

najwa said...

ak lempang je orang cam uh!

sengal!

nurul fauziah said...

LyenaNana : bodoh + sengal = mereka! hahaha

nurul fauziah said...

najwa: lempang je!! sepak saje beliaw
! hahahahha

aleyamira faizol said...

haha teringat masa aku nak masuk matrik.. kak mesin basuh ade tak? berapa ringgit r? haha.. tapi tak delah aku tanya buku tu semua.. risau mesin basuh tak ada jek.kih kih

nurul fauziah said...

hahahha.. tu tape gak.. ni soalan ngarut gilr!!! hahahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...