About Me

My photo
pasir gudang, johor, Malaysia
i just do what the voice inside my head tell me to do...so...let's do it..

Wednesday, January 4, 2012

kmj 2011/2012


nampak tak garisan putih putih?? ha.. mulai 5hb januari 2012,, pelajar pelajar harus beratur mengikut kelas.. jika tidak, tindakan disiplin akan di ambil,, tiap hari, kami sebagai pelajar harus turun untuk ke perhimpunan rasmi sebelum 7.40am,, jika tidak, kad metrik akan di rampas dan akan di block outing oleh fello..



nampak tak gambar di atas?? bukan budak perempuan tu ==' itu adalah surat rasmi yang di keluarkan oleh pihak kmj,, kami tidak dibenarkan untuk balik,, sebulan, hanya di benarkan balik sekali sahaja,, jadi,  banyak masa dapat di manfaatkan bersama rakan rakan di kmj.. 

mungkin, tak lama lagi, akan ada lencana kmj yang harus di pakai oleh setiap pelajar,, ataw pon mungkin, suatu hari nanti, setiap pelajar harus menjahit lencana tersebut di pakaian setiap pelajar,, mungkin juga, suatu hari nanti,, KOLEJ MATRIKULASI JOHOR ini akan bertukar menjadi SEKOLAH MENENGAH MATRIKULASI JOHOR. dengan ini, 
saya bangga menjadi pelajar di kolej ini =='

dengan waktu yang sgt padat, di tambah aktiviti yang kadang kadang mengarut untuk pelajar,, membuat kan saya lebih bersemangat untuk belajar di sini.. =='  tuan pengarah sering kali membandingkan pelajar di kolej ini dengan pelajar di kolej matrikulasi labuan,, katanya, di sana, student tidak balik,, tp,, rasional nya, rumah pelajar di kolej matrikulasi labuan mungkin di daerah pedalaman yang menyukarkan utk mereka pulang ke halaman rumah,, 

mungkin, tuan pengarah mempunyai agenda nya yang tersendiri untuk menaikkan ranking kolej ini pada sem ini, pada batch 2010/2011, pelajar di benarkan pulang kerumah sebulan 2x,, tetapi, kmj tetap berada di dalam ranking,, salah siapa ranking kolej ini jatuh??? pihak atasan cuba mengawal kami sbg pelajar sekolah, boleh di terima akal juga kerana kami di bawah naungan kementerian pelajaran Malaysia, 

nak mara sgt pon tak boleh,, selagi kaw student kmj,, kaw tetap,kene ikot peraturan kmj!


peace yaww

dah dah letew,, tak lame lagi pon,, tinggal 4bulan je,, nak berjaya, mesti la byk halangan dalam hidup.. ye tak??
=p

6 comments:

chek tom said...

sumpah setuju sembilanribuempatbelaskali ;D

Nabila Zainudin said...

seriously !
wah , wah , wah ! makin menjadi-jadi lak peraturan kmj ne kan . .
Nasib baek lah , aku dh kuar dulu . hehehe





p/s : btw , ikot jep lah aper yg disuruh , nnti kat universiti , dh ta de dh org yg buat mcm ne . Appreciate your pre-university time , dude ! ( ^_____^ ) . its only once in the life time .

Nick Casper said...

Yups..nak tak nak kena la kita ikut, kita student.tapi pandangan aku pulak, masih ada alternatif lain untuk jaga dan kekalkan ranking, kesian kot kat korang.KML tu memang rasional and relevan la sebab majority budak KML semua rumah dekat luar labuan(amek masa 6 jam utk sampai labuan)..memang tak la depa nak balik..apa2 pon..wish you best of luck! Chaiyokk :)

nurul fauziah said...

che tom: setujuh empat belas ribu! hahhaha

nurul fauziah said...

nabila zainudin: nak tak nak,, terima je la,, ade la positif n negatif die tu kan

nurul fauziah said...

nik: tu la pasai,, ikot je la,, da ini yg die nmpak yg paling terbaik kan?? hurm,,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...