About Me

My photo
pasir gudang, johor, Malaysia
i just do what the voice inside my head tell me to do...so...let's do it..

Saturday, April 9, 2011

fauziah ke tu???

semalam,, pas isyak, aq p teman ibu p majlis doa selamat n yasin kat uma jiran aq,, yela,, da lame tak kua uma,, law aq tak teman, nanti ibu merajok, so,, ape salah nye aq teman kan,, bukan lame pon,, jap je kot... n sampai kat sne,, cm byase la. aq je la anak gadis sunti ibu yang ade kat stu,, mane ade dak2 lain yg nak dtg,,, ummm tak kesah la... bace yasin nan doa selamat je kot.. da kat sane,, aq salam la sume org.. sume tny,, bl alek??? hahaha.. agak klaka bg aq soalan tu cz aq da 2weeks kat uma,, n jiran2 aq tak taw pon yang aq ade kat uma.. ape tak nye,, aq tak kua uma lgsg!!! mane la jiran nak nmpak...

the best part mase nga salam mak cik-mak cik kat sini tu,, sume cakap eh!! fauziah da kuros,, da cantik da,, dulu bdn semangat!! aq hanye mampu tersenyum sipu dan blah dr stu.. malu wei! law cakap slow tak pe gak! ni cakap,,, ummm kuat beno!!!! 


kalaw ye pon,, mase kcik2 dulu,, badan aq mang semangat.. plg comel la!!! paham maksod aq??? heee~ utk pengetahuan korang, berat bdn aq pernah mencapai sampai 77kg!!! nk aq ulang??? 77kg!!! ye,, berat tak berat aq ni dulu... n sekarang,,, hee~ mungkin dalam 55kg? da 2bulan tak timbang!!! beza dalam 22kg dalam mase 2bulan,,, korang mesti tak percaye,, tp,, ini FAKTA!!!! aq tak tpu pon,,,


aq tak mkn la ubat2 kuros yang di jual kat lua,,, mase kcik,, ibu pernah bg aq mcm2 bende utk turonkan berat bdn aq,, tp,, cm tu jgak!!! teh org kampong la, coklat yang utk diet la... tak lut langsong!!!! aq tak pergi pon rawatan pelangsingan badan,,, mahal wo!!!! aq tak mkn pon ubat DR. R tu,,, tak pernah try pon.. dgr cte mahal!! 


 ramai yang nk jd cntk, ramai yang nk jd kuros, ramai yang nk jd puteh... pempuan,, byase la,, nk jd cntek aje,, da mang sifat pempuan yang suke kan bende yang cntk.. n stp org,, mst ade je part yang dorang tak suke kat bdn msg2.. kadg2 ite tgk org tu perfect,, tp bg dorg tak!!!
                      

                                                               BEFORE





                                                          AFTER




So,, korang nmpak bezanye??? sume ni dalam 2bulan je,, tak lame,,, ummm cm ne aq diet??? aq tak mkn nasi lgsg,, aq gantikan dgn byk air,, mungkin care aq ni tak bgos,, tapi,, aq berjaye u!!! yipeee!!! ade stgh org lak,, die tak mkn nasi,, konon nye ganti nan mi or roti.. masalah nye,, da ganti then makan sampai kenyang! salah tu!!! mang tak kuros la cm tu,,, pape pon,, ini care aq,, aq da berjaye... law nk try,, korg bole try,,, cume aq nak ingt kan korg,, law nk diet, disiplin kene ade,korg kene saba, korang kene kuat hadapi cemuhan org sekeliling.. kalaw bole, jgn gtaw org yang korg diet cz, org hanye tau menjatuhkan kite je... manusie oh manusie... 


ha! ni pict mase aq nk p uma jiran aq td utk doa selamat n yasin,, comel tak??? erk~ gee pasan!!! heeee

p/s: belom cube belom taw,, kalo aq bole bruba,, org lain pon bole!!!

xD

5 comments:

no_answer said...

gemokk gila weyh !!!!!!!!!!

nurul fauziah said...

haah,, dulu aq gemok... tak caye??? tnye dak skola aq...bukan gmok la... bolat!!! heee~

xD

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

Pergh!sumpah xcaye ko gemok dulu..btw syabas la pndai ko jage pmakann..tp....aku nk gemok!!!!!!

jap2..btw knl x aku sape?hehe..folow blog baru aku k

nurul fauziah said...

hehehe,,, dulu aq gemok la amer oi,, nk gemok ye?? heee~ mkn byk2!!!

June said...

Ada lakukan aktiviti sampingan ? macam bersenam ke ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...